lördag 16 juli 2011

Joanna regler

Okej.. Alla tjatar om regler och rutiner...
Här är några av mina regler..



* Titta aldrig på klockan! Och bär ingen armbandsklocka! Bättre att låta tiden gå som den gör, du hinner ändå aldrig med det du ska eller att lyckas komma i tid. Nej, strunt i att tänka på tiden, du blir bara stressad. Vad gör det om du inte kommer i säng förrän klockan två på natten, sova kan du göra nästa natt. Och ingen blir arg på dig för att du kommer för sent. (De som blir arga på såna bagateller har ändå för länge sedan sagt upp bekantskapen med dig)

* Använd inte kalender och absolut inte en elektronisk sådan som påminner dig om tider, födelsedagar och räkningar

* Skjut upp alla tråkiga göromål. Sådant du absolut inte måste göra kan du tryggt glömma ett tag. Betala t ex inte räkningen förrän det kommer en andra betalningspåminnelse. Och skjut i det längsta upp det där tråkiga telefonsamtalet till skattemyndigheten eller FK eller nån annan trist myndighet. Tänk istället: Det ordnar sig. För det gör det alltid, på ett eller annat sätt.

* Du har fem minuter på dig innan du måste gå – passa då på att börja städa badrummet, röja i garderoben eller rensa ut i förrådet. Och om någon säger åt dig att du inte hinner, svara då att Det var det dummaste jag har hört, jag har ju fem minuter på mig

* När det gäller pappersarbete. Glöm allt vad pärmar heter boxar att förvara räkningar i och annat plock. Lägg alltihop i en hög i köket du hittar det ändå när du ska betala räkningar eller deklarera. (Annars märker du det när du får påminnelse. )Framför allt låt bli autogiro för då kanske alla räkningar betalas på rätt tid.

* Öppna inte posten. Det kan gömma sig obehagliga överraskningar som räkningar där.

* Lämna julpynt och påskkärringar framme året runt. Det är onödigt arbete att hålla på att plocka undan sådant som ändå ska plockas fram igen. Låt bara bli att tända ljusslingan under sommarhalvåret så glömmer du att den finns där. Och påskkärringen kan du gömma bakom någon gardin så att den inte syns. Och förresten – vem har sagt att man bara ska ha julsaker vid jul och påsksaker vid påsk?

* Sätt igång en tvätt och glöm av den tills nästa dag. Kör samma tvätt en gång till eftersom den inte luktade så fräscht efter att ha legat fuktig en hel natt i maskinen. Glöm än en gång av tvätten så att den ligger ytterligare en natt. Och så håller du på så. Nån dag kanske du kommer ihåg att ta ut tvätten i tid. Eller också blir kläderna utslitna och du har inte så många kvar att tvätt



Det var en del nu kommer fler regler...



* Bry dig inte om att planera någon middag förrän du står framför det tomma kylskåpet med skrikande mage och är så hungrig att du fått total blackout i huvudet.

* Skippa körkort, du har ändå inte konsentration att lära in dig något sånt tråkigt.

* Bli inte ledsen om du råkar tappa porslin så att det går sönder. Upplev istället den behagliga lättnaden över att ha en pryl mindre i skåpet. Om porslinet därtill var smutsigt när det gick sönder så gläds över att slippa diska det.

* Läs 3 böcker parallellt och läs bara några minuter i varje, per dag. Se dessutom till att det är fullt med folk omkring dig när du läser. Då har du garanterat missat allt slagit ihjäl tiden och fått den underbara känslan av motorväg i huvudet.

* Läs bara rubrikerna. Du får i alla fall en liten uppfattning om vad som händer ute i världen. På så sätt kan du plöja igenom tidningen med racerfart, och ändå inte stå helt oförstående om nån råkar ta upp nåt aktuellt ämne som du borde känna till.

* Bär omkring nycklarna i fickan och byt ytterplagg ofta så har du till slut inga nycklar kvar. De har trollats bort.  Svara  sen ”pipande nyckelknippa” när någon frågar dig vad du mest av allt önskar dig på födelsedagen.

* Släng alltid ytterkläderna i en hög på golvet när du kommer hem, och glöm sedan att du lagt dem där, så kommer du garanterat att få leta dig gråtfärdig varje gång du ska ut

* Lägg aldrig saker på bestämda ställen då kan det hända att du hittar dem igen utan att först missa bussen

* Ha en skohylla innanför ytterdörren men använd den inte. Ställ hellre alla skor huller om buller, det blir mer spännande då när man ska ut.

* Avbryt folk hela tiden och följ aldrig umgängesregler hos den grupp du är med..

* Återvinning och sopsortering är inte det lättaste när hela huvet surrar som en torktumlare så skippa sånt. Pant är dock bra att hå men låt det bli överfullt innan du kommer ihåg att panta.

* Vik aldrig ihop tomma mjölkpaket som ska kastas. Om du försöker blir det ändå bara fel och otympligt. Mycket bättre att slänga dem som de är, dessutom blir soppåsen mycket lättare att bära ut till tunnan, det får ju inte plats särskilt mycket i den. De grannar som eventuellt klagar på att tunnan svämmar över så snabbt och har fräckheten nog att be dig packa dina sopor bättre ber du bara vänligt men bestämt att dra nånstans.

* Släng aldrig soppåsen i tunnan utan ställ den istället på balkongen, vid dörren eller utanför.. (Om sen grannarna klagar så snäs åt dem att det är inte deras sak.)

* Bry dig inte om att ödsla tid och kraft på att tvätta fönster. Det regnar ju ändå så ofta. Insidorna av fönstren svabbar du av först när det känns som om det ständigt är dimma ute. Och det vet man ju hur lång tid det tar för ett fönster att bli så smutsigt.

* Lägg ut mattan på vädring när du städar och glöm den sedan ute, så att den blir liggande i ur och skur och kanske till slut blir helt oanvändbar eftersom den börjat lukta mögel

* Ha alltid en duk på bordet. Om du får besök lyfter du bara upp duken med allt som står på bordet, gör ett bylte av det och håvar in i en garderob eller ett annat rum. Vips har du ett tomt välstädat bord. Det du slängt in i garderoben hittar du alltid en regning dag

*  Köp en snygg dammsugare eftersom den ändå står framme hela tiden

* Om det blir alltför rörigt nånstans, släck helt enkelt lampan som lyser upp just det stället. Är exempelvis diskbänken översvämmad så släck ljuset över diskbänken, är det rörigt i hallen, släck hallampan. Det kan visserligen bli väldigt mörkt, men du kan tryggt veta att inte heller röran syns.

* Åk till affären för att handla mjölk men kom istället hem med räkor, bröd och några goda ostar. Och ingen mjölk. Idag heller

Bruksanvisningar är för fegisar. Om du nu tvunget måste läsa i dem så vänta då till du redan försökt att installera varan, fixa felet, stått i telefonkö till helpdesken och haft ditt tredje anfall. Ingen ADHDkvinna behöver en manual för att skapa kaos. Dessutom är de tråkiga.





Jao det var nog antagligen inte alla eftersom jag gl;mmer bort n'stan allt...