torsdag 4 mars 2010

facts!

Alla som är vegetarianer är nog rätt trötta på alla som vill diskutera om att kött är bra, kött är gott, kött är nyttigt, människan behöver sitt kött! Men jag i alla fall slutar lyssna när människor försöker omvända mig.
Jag vet vad jag tycker och vad jag tycker är rätt.
Visst ibland kan jag diskutera om det, men det händer inte så ofta, vilket jag egentligen vill bli duktigare på... för att få männniskor att inse faktan de inte hade någon aning om. För mig personligen så är min äckelkänsla inför kött en del av varför jag aldrig kan tänka mig att börja äta det igen. Ju längre jag är vegetarian desto mer äcklad blir jag av bara tanken på att äta kött. Jag ser troligtvis på andras köttätande som de flesta andra ser på när människor från andra kulturer käkar gräshoppor och ormar och diverse annat snusk: "Urs, ska det där föreställa MAT?". Jag gör inte längre den mentala kopplingen kött = mat, jag kopplar istället ihop kött med lik. Och det finns en del som förhöjer äckelfaktorn. Kött behandlas med ämnet nitrin för att skjuta upp likbitens naturliga föruttnelseprocess genom att hämma bakterietillväxten, och är även vad som ger det sin fräscha röda färg. Om det inte vore för detta cancerframkallande medel så skulle köttet istället vara grått.
Här är en länk om filmen "Earthlings"
http://video.google.se/videoplay?docid=6361872964130308142&ei=_usBS9OoDdTF-Abn66nTAw&q=earthlings&client=firefox-a#
Jag kan inte säga att jag har sett hela.. bara några minuter... ni förstår nog varför när ni tittar själva.. Filmen är 1 timme och 35 minuter.. Och det finns många liknande filmer som är minst lika långa... Ett klipp på 12 minuter..
http://www.youtube.com/watch?v=VIjanhKqVC4
Vi -idag- behöver till skillnad från många andra djur inte äta kött för sin överlevnad och hälsa. Men de flesta gör det ändå för att de tycker att det är gott. Att andra levande varelser ska behöva bli dödade enbart för vårt höga nöjes skull medför onödigt lidande.
Och om miljön och vår hälsa och gud va man kan skriva om det här ämnet...! Men jag låter filmerna säga det mesta idag..